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Monday, October 19, 2020

Food Tips: Preparation of tasty poha in 10 minutes. If you do this, the taste will be amazing?

Food Tips: Preparation of tasty poha in 10 minutes. If you do this, the taste will be amazing?

Food Tips: Preparation of tasty poha in 10 minutes. If you do this, the taste will be amazing?


The beets sound good though. If more flowers are added to these .. the taste will be doubled. Even in busy time, ‘poha’ can be made with patties in just 10 minutes. See also.


Poha .. This name is not very familiar to our Telugu people. It is also similar to Atukula Pulihora. However, the taste is different than that .. awesome. Due to its health benefits, many people make it a habit to take it daily for breakfast. Pohane is the most popular, best breakfast in the country. We can also think of this as the parable of the sower.

Some people in this busy life do not even have time to at least eat breakfast. Against this background, poha can be made in a very short time. If you have betel leaves, lemons, papayas and pallis available in your house, poha can be made in just 10 minutes. Let’s learn about the poha preparation process that provides health to taste, health to taste!

Ingredients needed:

  1. Beets- 1 cup,
  2. Coriander - a little,
  3. Curry- 2 shoots,
  4. Lemon juice -2 tbsp
  5. Cumin - 1/2 teaspoon,
  6. Garlic pieces - 1/2 teaspoon,
  7. Turmeric - 1/4 teaspoon,
  8. Herbs- 3,
  9. Large onion- 1/2,
  10. Peanuts (Pallis) - 2 tbsp,
  11. Green pea-3 tbsp,
  12. Salt -enough

Preparation:

  • First, wash the beads with clean water. Then slowly set aside the dough without water. If there is any sieve in your house, you can put water in it until it is absorbed. This is just an option. It doesn’t matter if it doesn’t.
  • Now put the pan on the stove and heat enough oil.
  • Then add cumin, peanuts, green chilies, turmeric, garlic pieces, curry, and fry.
  • Add onion slices and green peas at the end and fry for a while.
  • Now add the washed beets and mix well. The stove should be on when baking.
  • Add enough salt to the lemon juice and mix. Layer the mixture.
  • Mix all the lemon juice well in the batter.
  • That's it, gumagumalade .. poha ready!
  • If you garnish with green tomatoes and fresh in these layers, the taste will be even better.
  • Crispy and tasty when mixed with poha.
  • Poha can also be made without the addition of lemon. Eat it not only as a morning breakfast but also as an evening snack.

Hindi Translation:

फूड टिप्स: 10 मिनट में स्वादिष्ट पोहा तैयार करना। यदि आप ऐसा करते हैं, तो स्वाद अद्भुत होगा?

हालांकि बीट्स अच्छा लगता है। अगर इनमें ज्यादा फूल मिला दिए जाएं .. तो स्वाद दोगुना हो जाएगा। व्यस्त समय में भी, 'पोहा' को केवल 10 मिनट में पैटीज़ के साथ बनाया जा सकता है। यह सभी देखें।
 
पोहा .. यह नाम हमारे तेलुगु लोगों के लिए बहुत परिचित नहीं है। यह भी Atukula Pulihora के समान है। हालांकि, स्वाद इससे अलग है .. भयानक। इसके स्वास्थ्य लाभों के कारण, कई लोग इसे नाश्ते के लिए रोजाना लेने की आदत बनाते हैं। पोहे देश में सबसे लोकप्रिय, सबसे अच्छा नाश्ता है। हम इसे बोने वाले के दृष्टान्त के रूप में भी सोच सकते हैं।

इस व्यस्त जीवन में कुछ लोगों के पास कम से कम नाश्ते का समय भी नहीं है। इस पृष्ठभूमि के खिलाफ, बहुत कम समय में पोहा बनाया जा सकता है। अगर आपके घर में सुपारी, नींबू, पपीता और पालिस उपलब्ध हैं, तो पोहा सिर्फ 10 मिनट में बनाया जा सकता है। आइए पोहा तैयारी प्रक्रिया के बारे में जानें जो स्वाद के लिए स्वास्थ्य, स्वाद के लिए स्वास्थ्य प्रदान करती है!


आवश्यक सामग्री:

बीट्स- 1 कप,
धनिया - थोड़ा,
करी- 2 शूट,
नींबू का रस -2 बड़े चम्मच
जीरा - 1/2 चम्मच,
लहसुन के टुकड़े - 1/2 चम्मच,
हल्दी - 1/4 चम्मच,
जड़ी बूटी- 3,
बड़ा प्याज- 1/2,
मूंगफली (पालिस) - 2 बड़े चम्मच,
हरी मटर -3 बड़े चम्मच,
नमक -नहीं

तैयारी:

सबसे पहले, मोतियों को साफ पानी से धो लें। फिर धीरे-धीरे पानी के बिना आटा अलग सेट करें। यदि आपके घर में कोई छलनी है, तो आप इसमें पानी डाल सकते हैं जब तक कि यह अवशोषित न हो जाए। यह सिर्फ एक विकल्प है। इससे कोई फर्क नहीं पड़ता कि यह नहीं है।
अब पैन को स्टोव पर रखें और पर्याप्त तेल गरम करें।
फिर जीरा, मूंगफली, हरी मिर्च, हल्दी, लहसुन के टुकड़े, करी और फ्राई डालें।
अंत में प्याज के स्लाइस और हरी मटर डालें और थोड़ी देर भूनें।
अब धुले हुए बीट्स डालें और अच्छी तरह मिलाएँ। पकाते समय स्टोव पर होना चाहिए।
नींबू के रस में पर्याप्त नमक डालें और मिलाएँ। मिश्रण को परत करें।
सारे नींबू के रस को अच्छे से मिक्स कर लें।
यह बात है, गुमगुमलाडे .. पोहा तैयार!
यदि आप इन परतों में हरे टमाटर और ताजा के साथ गार्निश करते हैं, तो स्वाद और भी बेहतर होगा।
पोहा के साथ मिश्रित होने पर खस्ता और स्वादिष्ट।
नींबू के अलावा पोहा भी बनाया जा सकता है। इसे न केवल सुबह के नाश्ते के रूप में बल्कि शाम के नाश्ते के रूप में भी खाएं।



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